sreda, 17. februar 2016

VABILO NA SLOVENSKO-DALMATINSKI VEČER


Organizator TZZ d.o.o. člane našega društva in vse, ki bi jih to utegnilo zanimati, vabi na SLOVENSKO-DALMATINSKI VEČER, ki bo v IDRIJI, v sredo, 24. 2. 2016 ob 17.30 in ob 20.00. Z nami bodo citrarka Tanja Zajc Zupan, Klapa Gallus, pevka Teja Saksida in voditeljica Ana Zupan. Višek koncerta bo preplet citer, mandolin ter čudovitega petja in točka, ko Tanja in Ana poslušalce popeljeta v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni – Ana interpretira odlomek, ko Janez zaprosi Meto za roko. Cena vstopnic v predprodaji je 13 EUR, na dan koncerta 15 EUR. 

Vljudno vabljeni! 

Za dodatne informacije pokličite Tanjo Zajc Zupan, tel.: 041 250 480.



Nastopajoči obljubljajo čisto poseben večer. Mili zvoki citer se bodo zlili z dalmatinskim melosom, višek koncerta pa bo preplet citer, mandolin in čudovitega petja. Koncerti po Sloveniji so bili odlično sprejeti, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe.
Izvajalci bodo zaigrali in zapeli slovenske ljudske in narodnozabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene. Na primer: venček narodnih, Avsenikov venček, Morska pravljica, Prinesi mi rože, Moj dom, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago … In dalmatinske pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina …: Ne diraj moju ljubav, Da te mogu pismom zvati, Vila moja si ti, Oči boje lavande, Čiribiribela, Gardelin iz filma Petelinji zajtrk, Sunčane fontane, Moja poslednja i prva ljubavi … Tanja in Ana bosta poslušalce popeljali v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseniAna interpretira odlomek, ko Janez zaprosi Meto za roko.

TANJA ZAJC ZUPAN je skozi leta igranja izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. S citrami je posnela več instrumentalnih albumov iz priljubljenega repertoarja svetovne glasbene zakladnice, dve zgoščenki z božičnimi melodijami in dve z uspešnicami slovenske glasbe. Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila je na več koncertih z orkestrom Slovenske policije pod vodstvom Romana Kranjčana, sodelovala je z raznimi pevci (Elda Viler, Alenka Gotar, Marija Ahačič Pollak, Edvin Fliser, Ivica Šerfezi …), igralko Štefko Drolc, igralcem Romanom Končarjem … Bila je gostja v mnogih TV oddajah: Na zdravje, Dobro jutro, Moja Slovenija, Dobrodelni Miklavžev koncert … Nastopa doma in v tujini, zadnje leto predvsem s pevko Tejo Saksida, moško vokalno skupino Stiški kvartet in Klapo Gallus.

KLAPA GALLUS: Člane Klape Gallus druži prijateljstvo, ljubezen do ubranega večglasnega petja in ljubezen do dalmatinskega melosa. Občinstvo navdušujejo z edinstvenim zvenom in energijo ter z zvoki nežnih mandolin. Poleg najlepših dalmatinskih pesmi pripravljajo tudi svoje lastne skladbe z dalmatinskim pridihom.

TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in raziskovalna muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah, osnove vokalne tehnike podaja zboru RTV, APZ Tone Tomšič, vodi Stiški kvartet … Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja preko popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb.

ANA ZUPAN je študentka primerjalne književnosti in slovenistike. Piše pesmi, prozo in scenarije. Redno objavlja prispevke v reviji Replika in na portalu LifeStyle. Vodi prireditve in jih občasno organizira. Vodila je že več koncertov in dobrodelnih prireditev (za Občino Lukovica, Občino Velike Lašče, Društvo invalidov Domžale, Lions in Rotary klube, Območno obrtno zbornico Cerknica, društva …). Nastopila je že z voditeljem Vidom Valičem, stand up komikom Tinom Vodopivcem, igralcem in voditeljem Romanom Končarjem, ki je bil tudi njen mentor.

Organizator TZZ d.o.o.

Ni komentarjev:

Objavite komentar